18 Mayıs 2009 Pazartesi

Türkan Saylan'ı Kaybettik

Türkan Hoca'yı kaybettik! Hastalığına rağmen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ni, gençlerini desteklemeye devam eden, mücadelesini sürdüren Türkan Hoca'ya biz minnet borcumuzu, evinde, evladı gördüğü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde arama yaparak, bilgisayarlarına el koyarak, öğrencilerine olan yardımların gecikmesine neden olup yüreğini sızlatarak ödedik.
Aferin bize!
İnsanların korktuğu, kaçtığı Cüzzam hastalarına sevecen bir tavırla yaklaşarak bu hastalığı yok eden kadını biz gider ayak çok üzdük!
Kızlarını, kadınlarını, öğrencilerini şefkatle kucakalyan kadına biz teşekkürümüzü böyle ettik! Ne güzel!
Türkan Hocam, sizi kaybetmenini acısının yanında size yaşattıklarımız yüreğimi sızlatıyor! Canım yanıyor, gerçekten! Hepimizin başı sağolsun! Biliyorum asılnda siz ölmediniz ama yaşadıklarınızı hiç hak etmediniz! Yaşadıklarınız karşısında mücadele gücünüzü yitirmemenizle, haklarınızı aramanızla, korumanızla yılmazlığınızla size, kişiliğinize olan hayranlığım bir kat daha arttı!
Ve hayalleri olmayanların hiç bir zmaan başarıya ulaşamayacaklarını söylemeniz bu konuda umudunu yitirenlere cesaret verdi! Umut aşıladı!
İyi ki Tanrı sizi bize bağışladı! İyi ki siz bu toprakların sevecen annesi ve doktoru oldunuz! Biz, ne kadar şanslı olduğumuzu bilemesek te, değerinizi bilemesek te iyi ki bizlerin umut vereni, cesaret aşılayanı, inandığı değerlerin yılmaz bekçisi oldunuz!
Dilerim yatacağınız, yattığınız yerde kemikleriniz sızlamaz!


Ne yazsam duygularımı ifade etmeye yetmiyor!
Türkan Saylan'a yazılan şiir için bkz.
  • ufuksaka
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder